• Vi stödjer diabetesforskningen
  • Fri frakt över 199 kr
  • Vi stödjer diabetesforskningen
  • Fri frakt över 199 kr

Om oss 

Vi är två personer som brinner lite extra för att göra livet med diabetes roligare och lättare. Det kommer ständigt ut nya spännande produkter som kan underlätta livet med diabetes och vi är ständigt på span efter trevliga och bra produkter som gör vardagen bättre.

Tveka inte att ta kontakt med oss om du har några funderingar eller idéer!

 

Anton Olsson

Grundare & Diabetiker

anton@diabeticbox.se

​​​Jag är själv diabetiker sedan snart 20 år tillbaka och har under åren på flera olika sätt engagerat mig i min sjukdom. Jag fastnar ofta lätt i samma druvsocker smak och samma blodsockerhöjande. Utifrån detta växte idén om Diabetic Box fram, att introducera nya schyssta produkter till diabetiker som mig själv.

Emma Sturesson

Grundare & Marknadsföring

emma@diabeticbox.se

Jag har många nära och kära som lever med diabetes och genom Diabetic Box kan jag bidra till att göra livet med sjukdomen lite trevligare. Dessutom har jag ett stort intresse för företagande och framförallt gällande marknadsföring och utformning. 

 

Vår vision

Diabetic Boxs vision är att göra vardagen för diabetiker både enklare och roligare med hjälp av flera olika former av engagemang och produkter. Bland annat genom boxar speciellt anpassade för diabetiker som innehåller nya schyssta och spännande produkter, recept, erbjudanden samt tips och tricks. Men även genom olika projekt och evenemang som Sommarlovsboxen och att lyfta diabetes i media och samhället.  

Viktigt för oss är att arbeta med diabetes både i nutid, men även med ett framtidsperspektiv. Därför stödjer vi diabetesforskningen genom att skänka en summa för varje såld box, insamlingar och utvalda produkter i vårt e-handelsortiment till utvalda fonder.

 

Agenda 2030

Hållbar utveckling ser vi som vägen till framtiden och självklart vill vi på Diabetic Box göra det vi kan på vägen dit. Nedan kan du se hur vi arbetar för att nå några av de uppsatta globala målen inom Agenda 2030.

 

Agenda 2030 mål 3.4

3.4 MINSKA ANTALET DÖDSFALL TILL FÖLJD AV ICKE SMITTSAMMA SJUKDOMAR OCH FRÄMJA MENTAL HÄLSA

Diabetic Box vill aktivt minska antalet dödsfall till följd av icke smittsamma sjukdomar med hjälp av både sina boxar riktade för typ 1 och 2-diabetes men även med hjälp av sin e-handel och evenemang samt engagemang.

Agenda 2030 mål 3.B

3.B STÖD FORSKNING, UTVECKLING OCH TILLGÄNGLIGGÖR VACCIN OCH LÄKEMEDEL FÖR ALLA

Diabetic Box stödjer diabetesforskningen genom att skänka en summa för varje såld box samt utvalda produkter i e-handeln. Diabetic Box stödjer även forskningen i olika evenamng och kampanjer (ex sommarlovsboxen).

Agenda 2030 mål 12.2

12.2 HÅLLBAR FÖRVALTNING OCH ANVÄNDNING AV NATURRESURSER

Diabetic Box emballage är klimatkompenserade samt är vi noga med i stor utsträckning vilka produkter som skickas med i boxen. Dessa ska vara hållbart framtagna både till produktens innehåll samt hur och var den produceras. 

Agenda 2030 mål 12.8

12.8 ÖKA ALLMÄNHETENS KUNSKAP OM HÅLLBARA LIVSSTILAR

Med Diabetic Box vill vi öka kunskapen om hållbara livsstilar både sett till konsumtion men även val av mat. Detta genom att introducera nya schyssta produkter och goda recept för att gynna en god folkhälsa och konsumtion. 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen